Vastuuvakuutustiedot Luotettava Kumppani -raportilla

 trust.jpg

Tilaajavastuulaki astui voimaan vuonna 2007, ja sen tavoitteena on mahdollistaa reilu kilpailu ja torjua harmaata taloutta. Tilaajavastuulain mukaan tilaajan on selvitettävä ennen sopimuksentekohetkeä, että toimittaja on hoitanut lakisääteiset velvoitteensa, esimerkiksi maksanut veronsa ja järjestänyt työterveyshuollon työntekijöilleen. Näiden selvitysten tekeminen edellyttää erilaisten dokumenttien ja selvitysten hankkimista ja toimittamista. Tarkemman erittelyn tilaajavastuulain edellyttämistä dokumenteista löydät täältä.

Tilaajavastuulain edellyttämien tietojen lisäksi Luotettava Kumppani -raportille on mahdollista saada myös yrityksen toiminnan vastuuvakuutuksen tiedot. Monesti työn tilaajat pyytävätkin toimittajiltaan vastuuvakuutustodistuksia, joten helpointa on toimittaa kyseiset todistukset meille, jolloin päivitämme tiedot palveluumme. Tällöin tilaajan pyytämät tiedot ovat kätevästi kaikki samalla Luotettava Kumppani -raportilla, eikä vastuuvakuutustodistuksen toimittamisesta tarvitse erikseen huolehtia.

Koska vastuuvakuutustietojen tarkastaminen ei kuulu tilaajavastuulain edellyttämiin tarkastettaviin tietoihin, emme saa vakuutusyhtiöiltä kyseisiä tietoja suoraan. Jotta vastuuvakuutuksen tiedot saadaan lisättyä Luotettava Kumppani -raportille, tarvitsemme asiakkaaltamme virallisen voimassaolevan vastuuvakuutustodistuksen. Vakuutustodistuksen saa vakuutusyhtiöltä. Tietoja ei voida päivittää vakuutuskirjan tai maksutositteen perusteella.

Vakuutustodistuksella tulee olla mainittuna seuraavat tiedot:

  • Vakuutusyhtiö ja vakuutettu yritys
  • vakuutustunnus
  • vakuutuskausi
  • vakuutettu toiminta (mikäli vakuutettua toimintaa ei ole mainittu, merkitään kohtaan "Vakuutettua toimintaa ei eritelty todistuksella")
  • voimassaoloalue ja
  • vakuutusmäärä (EUR).

Vastuuvakuutustodistuksen voi toimittaa meille sähköpostilla PDF-muodossa osoitteeseen asiakaspalvelu@tilaajavastuu.fi – näin saat vastuuvakuutustiedot näppärästi raportillesi!

Jos haluat virkistää muistiasi tilaajavastuulain kiemuroista, lataa maksuton "Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa" -oppaamme alla olevasta linkistä!

Haluatko tietää lisää tilaajavastuulaista? Lataa ilmainen Tilaajavastuulaki pähkinänkuoreessa -opas tästä.


Janni Rantanen

Janni Rantanen

Janni vastaa asiakaspalvelustamme tilaajavastuuasioihin liittyen. Janni on asiakaspalvelun rautainen ammattilainen, joka tuntee Luotettava Kumppani -asiakkaamme paremmin kuin oman käsilaukkunsa sisällön. Janni bloggaa Luotettava Kumppani -asiakkaidemme mahdollisuuksista hyödyntää palveluitamme.

Katso kaikki hänen kirjoituksensa