26.01.2017

Korjausraportoinnin ABC

Rakennustyömailta lähetetään kuukausittain Verohallinnolle verotusmenettelylain edellyttämiä urakka- ja työntekijäraportteja. Välillä käy niin, että raporttien, työmaiden, sopimusten tai työntekijöiden tietoihin tulee muutoksia raportin lähettämisen jälkeen, eivätkä raportilla olleet tiedot enää pidäkään paikkaansa. Milloin raportista sitten tarvitsee lähettää korjausraportti?

Lue lisää
22.11.2016

Työmaarekisteri tiedonantovelvollisuutta helpottamassa

Rakennusalalle tuli uusia velvoitteita vuonna 2014, kun voimaan astui verotusmenettelylaissa oleva rakennusalan tiedonantovelvollisuus. Tiedonantovelvollisuus edellyttää rakennustyön tilaajia ja päätoteuttajia ilmoittamaan Verohallinnolle kuukausittain rakennustyömaan urakka- ja työntekijätietoja. 

Velvoitteiden hoitamisessa on olennaista tiedostaa oma roolinsa rakennustyömaalla, koska tiedonantovelvoite kohdistuu vain rakennustyön tilaajiin ja yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajiin. Tiedonantovelvoitteen hoitamista voi myös helpottaa erilaisten työkalujen, kuten Työmaarekisterin, avulla!

Lue lisää
04.11.2016

Työntekijäraportin tyypilliset kompastuskivet

Verotusmenettelylaki edellyttää, että yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajat ilmoittavat Verohallinnolle työmaan työntekijätiedot kuukausittain. Eilisessä kirjoituksessa perehdyimme urakkaraportoinnin saloihin, ja nyt valotamme työntekijäraporteilla olevia tyypillisiä ongelmatilanteita sekä ratkaisuja niihin.

Lue lisää
03.11.2016

Urakkaraportin tyypilliset kompastuskivet

Verotusmenettelylaki edellyttää, että rakennustyön tilaajat ilmoittavat Verohallinnolle urakka- ja laskutietoja. Tilaajan ilmoitusvelvollisuus koskee urakoita, joiden veroton arvo on yli 15 000 euroa. Rakennusalan tiedonantovelvollisuuden mukainen raportointi aiheuttaa myös usein päänvaivaa – älä huoli, et ole sen kanssa yksin!

Koostimme tähän postaukseen virheitä, joita Verohallinto on tyypillisimmin kohdannut saamissaan urakkaraporteissa. Voit tarkistaa listamme avulla, ovatko nämä asiat kohdallaan raporteissasi – näin sinulla on yksi huoli vähemmän!

Lue lisää
20.10.2016

Päätoteuttaja – kuka se on?

Päätoteuttajaksi nimitetään sitä rakennustyömaan toimijaa, joka käyttää työmaalla pääasiallista määräysvaltaa. Päätoteuttajalla on työmaalla lain asettamia erityisiä velvollisuuksia. Päätoteuttajana toimii yleensä pääurakoitsija - päätoteuttaja on kuitenkin aina nimettävä erikseen. Jos rakennuttaja ei ole nimennyt työmaalle päätoteuttajaa, kohdistuvat päätoteuttajan velvollisuudet viime kädessä rakennuttajaan itseensä.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset