19.02.2019

Veronumerorekisterin päivitys – ketkä rekisteristä poistetaan ja miksi?

Viime vuosien aikana jokainen rakennusalan työntekijä on vähintäänkin kuullut Verohallinnon ylläpitämästä rakennusalan julkisesta veronumerorekisteristä – tuttavallisemmin veronumerorekisteristä. Yksi veronumerorekisterin ominaisuuksista ollut se, että merkintää rekisteriin tarvitsee pyytää vain kerran. Rekisteristä on voitu poistaa henkilöitä näiden omasta pyynnöstä, mutta jos et pyydä, olet ja pysyt siellä.

Lue lisää
27.10.2016

Tietosuoja Ilmoita-palvelussa

Veronumero-palvelukokonaisuuteen kuuluva Ilmoita-palvelu on kätevä työkalu työntekijätietojen keräämiseen ja hallinnointiin sekä työmaalle rekisteröitymiseen. Palvelusta voi tilata myös Valttikortti-henkilötunnisteita. Palvelu on yhteydessä Verohallinnon ylläpitämään rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin, ja se tarkastaa ja osoittaa, onko työntekijän veronumero ilmoitettu sinne.

Lue lisää
04.10.2016

Veronumerolaki ja rakennusala


Aikaisemmissa blogikirjoituksissamme käsittelimme rakennusalan lainsäädännöistä verotusmenettelylakia ja työturvallisuuslakia. Myös vuonna 2011 voimaan astunut veronumerolaki asettaa velvoitteita rakennusalan toimijoille. Kaikessa lyhykäisyydessään veronumerolaissa on kyse veronumeron saamisesta ja sen merkitsemisestä julkiseen rekisteriin

Lue lisää
14.06.2016

Palkkaatko työntekijöitä rakennusalalle?

Jossain vaiheessa yksi käsipari ei enää riitäkään joka paikkaan ja yritystoiminta kasvaa. Palkkaat ehkä työntekijän ja toisenkin. Työntekijöiden palkkaaminen muuttaa yrittäjän arkea huomattavasti. Kun muistat seuraavat asiat, niin vaihdoksesi kapteenista amiraaliksi sujuu jouhevammin.

Lue lisää
26.05.2016

Seesam aukene työmaan portti!

Urakkasopimus allekirjoitettuna ja kaikki valmiina työmaalle menoa varten. Onko? Työmaan portin avautumiseen vaaditaan hieman enemmän kuin taikasana ja nimi paperissa. Tarkista muutama asia kuntoon vielä ennen portin kolkuttamista, niin urakkasi työmaalla pääsee alkamaan sujuvasti.

Lue lisää
24.05.2016

Mikä ihmeen veronumerorekisteri?

”Varmistathan vielä, että veronumerosi on merkitty veronumerorekisteriin?”

Mikä ihmeen veronumerorekisteri? Verohallinnon ylläpitämä, rakennusalan julkinen veronumerorekisteri. Verohallinnon ylläpitämä… Verohallinto antoi minulle veronumeron verokortissa, kai ne sen tietävät jo? Tietävät toki, mutta eivät tiedä sitä, että juuri sinä työskentelet rakennusalalla, jos et sitä heille kerro.

Lue lisää
21.04.2016

Kesäsesonki: kun palkkaat työntekijän rakennusalalle


Kesätyösesonki on kohta kuumimmillaan. Työntekijöitä palkatessa pitää muistaa asia jos toinenkin. Tämä postaus käsittelee työntekijöiden palkkaamista erityisesti rakennusalan näkökulmasta. Mikäli siis työskentelet rakennusalalla ja palkkasit kesätyöntekijän tai useamman, nappaa nämä vinkit talteen!

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset