19.02.2019

Veronumerorekisterin päivitys – ketkä rekisteristä poistetaan ja miksi?

Viime vuosien aikana jokainen rakennusalan työntekijä on vähintäänkin kuullut Verohallinnon ylläpitämästä rakennusalan julkisesta veronumerorekisteristä – tuttavallisemmin veronumerorekisteristä. Yksi veronumerorekisterin ominaisuuksista ollut se, että merkintää rekisteriin tarvitsee pyytää vain kerran. Rekisteristä on voitu poistaa henkilöitä näiden omasta pyynnöstä, mutta jos et pyydä, olet ja pysyt siellä.

Lue lisää
19.01.2017

Palvelut selvillä vai sekaisin?

Tilaajavastuu tarjoaa useita palveluita, joiden avulla vähennät hallinnollista työtäsi ja hoidat erilaiset lakivelvoitteet näppärästi. Aiemmin kirjoitimme Tilaajavastuu-perheen palveluista: Luotettavasta Kumppanista, Luotettava Kumppani -raportista ja Valvoja-palvelusta. Näiden lisäksi voit hoitaa veronumero-, verotusmenettely- ja työturvallisuuslakien asettamat velvoitteet kätevästi palveluidemme avulla – kunhan vain pääset selvyyteen siitä, mitä palvelua voit käyttää mihinkin käyttötarkoitukseen.

Veronumero.fi-sivustoltamme löydät työkalut niin työntekijätietojen hallinnoimiseen ja ilmoittamiseen, henkilökorttien tilaamiseen kuin urakka- ja työntekijätietojen raportoimiseen Verohallinnolle.

Lue lisää
27.10.2016

Tietosuoja Ilmoita-palvelussa

Veronumero-palvelukokonaisuuteen kuuluva Ilmoita-palvelu on kätevä työkalu työntekijätietojen keräämiseen ja hallinnointiin sekä työmaalle rekisteröitymiseen. Palvelusta voi tilata myös Valttikortti-henkilötunnisteita. Palvelu on yhteydessä Verohallinnon ylläpitämään rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin, ja se tarkastaa ja osoittaa, onko työntekijän veronumero ilmoitettu sinne.

Lue lisää
04.10.2016

Veronumerolaki ja rakennusala


Aikaisemmissa blogikirjoituksissamme käsittelimme rakennusalan lainsäädännöistä verotusmenettelylakia ja työturvallisuuslakia. Myös vuonna 2011 voimaan astunut veronumerolaki asettaa velvoitteita rakennusalan toimijoille. Kaikessa lyhykäisyydessään veronumerolaissa on kyse veronumeron saamisesta ja sen merkitsemisestä julkiseen rekisteriin

Lue lisää
08.09.2016

Miksi työntekijätiedot kannattaa lisätä Ilmoita-palveluun?

Ennen kuin voit aloittaa työskentelyn työmaalla, sinun pitää huolehtia esimerkiksi työntekijätietojen ilmoittamisesta työmaan päätoteuttajalle ja henkilötunnisteiden hankkimisesta itsellesi ja työntekijöillesi.

Työntekijätietojen ilmoittaminen ja henkilötunnisteiden tilaaminen onnistuvat kätevästi veronumero.fi-sivustolla. Mikä parasta, voit ilmoittaa siellä työntekijätietoja ja rekisteröityä työmaalle täysin ilmaiseksi!

Lue lisää
16.06.2016

Ulkomainen yritys Suomessa

Suomessa työskentelevän ulkomaisen yrityksen on huomioitava monia velvoitteita, muun muassa tilaajavastuulain velvoitteet. Tässä kätevä kooste asioista, joita ulkomaisen yrityksen tulisi muistaa lähettäessään työntekijöitä Suomeen.
Lue lisää
14.06.2016

Palkkaatko työntekijöitä rakennusalalle?

Jossain vaiheessa yksi käsipari ei enää riitäkään joka paikkaan ja yritystoiminta kasvaa. Palkkaat ehkä työntekijän ja toisenkin. Työntekijöiden palkkaaminen muuttaa yrittäjän arkea huomattavasti. Kun muistat seuraavat asiat, niin vaihdoksesi kapteenista amiraaliksi sujuu jouhevammin.

Lue lisää
26.05.2016

Seesam aukene työmaan portti!

Urakkasopimus allekirjoitettuna ja kaikki valmiina työmaalle menoa varten. Onko? Työmaan portin avautumiseen vaaditaan hieman enemmän kuin taikasana ja nimi paperissa. Tarkista muutama asia kuntoon vielä ennen portin kolkuttamista, niin urakkasi työmaalla pääsee alkamaan sujuvasti.

Lue lisää
24.05.2016

Mikä ihmeen veronumerorekisteri?

”Varmistathan vielä, että veronumerosi on merkitty veronumerorekisteriin?”

Mikä ihmeen veronumerorekisteri? Verohallinnon ylläpitämä, rakennusalan julkinen veronumerorekisteri. Verohallinnon ylläpitämä… Verohallinto antoi minulle veronumeron verokortissa, kai ne sen tietävät jo? Tietävät toki, mutta eivät tiedä sitä, että juuri sinä työskentelet rakennusalalla, jos et sitä heille kerro.

Lue lisää
10.05.2016

Mukana Avin tarkastuksella

Sain mahdollisuuden osallistua Aluehallintoviraston työsuojelutarkastukseen. Starttasimme työsuojelun tiloista Pasilasta työsuojelutarkastajan kanssa. Tarkastaja, jonka mukana kuljin, on toiminut työssään noin neljä vuotta. Hän pitää työnsä liikkuvuudesta ja siitä, että saa itse suunnitella vuotensa.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset