15.03.2018

Taitoregistrets ABC

Att utveckla en helt ny tjänst är en lång process. Speciellt då avsikten är att underlätta en så stor och rörig helhet som kortrallyt, som beror på de otaliga yrkeskompetenserna som krävs idag. I Taitoregistret finns redan ca 30 av de vanligaste kompetenstyperna inom byggbranschen, t.ex. SETI:s elsäkerhetsbehörighet och uppgifter om tillstånd för asbestrivning som Regionförvaltningsverket upprätthåller. En del av kompetenserna verifieras direkt från källregistret och meningen är att allt fler yrkeskompetenser skall finnas i Taitoregistret och verifieras direkt från källan. En nyhet i Taitoregistret är arbetssäkerhetskortet, som vi verifierar direkt från Arbetarskyddscentralens register.

Lue lisää
20.02.2018

Valttikort – vad är det?

Om du arbetar på en byggarbetsplats har du säkert märkt att användningen av personkort är en regel, inte ett undantag. Varför är det så viktigt? Ja, därför att arbetarskyddslagen och lagen om skattenummer fordrar att personkort används på byggarbetsplatser. Personkortet är viktigt för både arbetssäkerheten och i bekämpningen av den gråa ekonomin. Tack vare personkortet arbetstagarens skattenummer samt tillstånd för tillträde på byggarbetsplatsen kontrolleras. Om man inte har ett personkort, kommer man inte heller in på byggarbetsplatsen.

Lue lisää
17.01.2018

Vad innebär beställaransvarslagen?

Har du stött på beställaransvarslagen i något sammanhang, men inte känt till vad lagen innebär i praktiken? Tilaajavastuus Pålitlig Partner -tjänst underlättar skötseln av skyldigheterna i fråga om beställaransvarslagen, men vilka är skyldigheterna och vem gäller de? Här får du en kort genomgång:

Lue lisää
11.12.2017

Pålitlig Partner – vad är det?

Enligt beställaransvarslagen bör beställaren kontrollera att dess leverantör uppfyller sina lagstadgade skyldigheter. Leverantören ska i sin tur förse beställaren med de uppgifter och utredningar som lagen kräver. Ett alternativ för detta är att leverantören själv hämtar och förser varje beställare med de lagstadgade dokumenten skiljt för sig. Det andra alternativet är att använda Tilaajavastuus Pålitlig Partner-tjänst som hämtar och automatiskt uppdaterar alla de uppgifter som krävs i lagen om beställaransvar. Om du vill att ditt företags uppgifter är elektroniska och lättillgängliga för din beställare, är Pålitlig Partner-tjänsten för dig.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset