Sano muikku: näin otat hyvän valokuvan henkilökorttiin

Belfie, selfie, lomakuva vai tuo ylioppilaskuva, jossa vielä näytän nuorelta ja komealta? Millainen sen kuvan nyt pitää olla? Henkilökortissa pitää kuitenkin olla oma pärstä.

 hyvkuvav2.jpg

Usein sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Jos kuva on huono tai pelleilet kuvassa, ei tämä anna henkilökortin tutkailijalle hyvää kuvaa sinusta tai edustamastasi yrityksestä. Pahimmassa tapauksessa sinua ei tunnisteta kuvasta lainkaan.

Toinen kliseinen sanonta kuuluu, että kauneus on katsojan silmässä. Kuvia ottaessa tulee ottaa huomioon, missä tilanteessa kuva esitetään. Jos kyseessä on Facebook-kuva illanvietosta sinapit poskilla, tarkoitus on herättää hilpeyttä kaveripiirissä ja osoittaa, että hauskaa oli. Työmaalla Valttikorttiasi silmäilevälle AVI:n tarkastajalle esittämäsi lomakuva tuskin aiheuttaa yhtä suurta naurunremakkaa.

Millainen sitten on hyvä kuva? Nykytekniikalla on helppo kuvata ilman sen kummempaa ajantuhlausta, itkua ja hampaiden kiristystä. Kuvan ottaminen onnistuu kännykällä, eikä sinun tarvitse laahustaa valokuvaliikkeeseen.

Näin otat hyvän valokuvan henkilökorttiin:

  • Valitse yksivärinen, vaalea tausta.
  • Varmista, että valaistus on riittävä ja tasainen.
  • Älä pidä kuvassa aurinko- tai suojalaseja, kypärää tai huomioliivejä.
  • Ota kuva suoraan edestä ja rajaa hartioiden kohdalta.
  • Varmista, että koko päälaki hiuksineen mahtuu kuvaan.

Tsekkaa video postauksen alusta, niin tiedät, mikä on in ja mikä out!

Lue lisää Valttikortista!


Mikko Vaahtola

Mikko Vaahtola

Mikko on asiakaspalveluasiantuntijamme, joka vastaa Valttikorteista ja rajapintatunnuksista. Energinen Mikko tuo iloa sekä asiakkaiden että kollegoiden päiviin.

Katso kaikki hänen kirjoituksensa