27.04.2017

Kesä, kärpäset ja uusi työ?

Kesä on sesonkiaikaa monella alalla. Kesätyöt ovat usein myös ensimmäisiä työkokemuksia, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Jotta työskentelyn aloittaminen sujuisi helposti ja turvallisesti, kannattaa vilkaista tätä tarkistuslistaa. Lista on tehty erityisesti rakennusalan näkökulmasta, mutta monet ohjeista ovat sovellettavissa myös muille aloille.

Lue lisää
20.04.2017

Taitorekisterin ABC

Uuden palvelun luominen tyhjästä on pitkä prosessi. Etenkin, jos palvelun tarkoituksena on helpottaa jotakin niinkin massiivista ja kirjavaa kokonaisuutta kuin lukuisten ammattipätevyyksien viidakko ja niistä aiheutuva korttiralli. Kun julkaisimme Taitorekisterin, emme voineet sanoa sen kehitystyön olevan päättynyt – se oli oikeastaan vasta alkamassa. Kuitenkin jo nyt Taitorekisterin kanssa pääsee mukavasti alkuun: siellä on noin 30 yleisimmän rakennusalan ammattipätevyyden pätevyystyypit, esimerkiksi SETIn myöntämä sähkötyöturvallisuuspätevyys tai Aluehallintoviraston ylläpitämä tieto asbestipurkutyöpätevyydestä. Osan näistä pätevyyksistä verifioimme lähderekisteristä. Tarkoituksena on, että yhä useampi ammattipätevyys olisi luettavissa Taitorekisteristä, joten täydennämme Taitorekisteristä luettavissa olevia pätevyyksiä edelleen.

Lue lisää
19.04.2017

Kulttuuri syö strategian aamupalaksi, ja muita reseptejä

Organisaatiokulttuurin systemaattista kehittämistä perustellaan usein sitaatilla, jonka väitetään olevan Peter Druckerin suusta peräisin: ”yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi, lounaaksi ja päivälliseksi”. Jos kulttuuri napsii strategioita aamupalaksi, säännöt ja toimintaohjeet ovat sille vain suupaloja.  Kulttuurin cocktailkutsuilla henkilöstöohjeet ovat canapéita.

Onnistuessaan kulttuurimuutoksessa on valtava voima. Oikein kulturifioitu ohje on tukipilari, jonka päällä meidän on hyvä seistä ja jonka päälle on yhdessä turvallista rakentaa. Näillä pilareilla paalutamme savisen maan, joka alati muuttuva toimintaympäristömme on.

Lue lisää
12.04.2017

Maalaisjärkikortti – kaikki pätevyydet yhdelle kortille?

Jokaiselle tuttu kysymys kaupan kassalla: Oliko etukorttia? Löytyykö jäsenalennuksia? Haluatko liittyä meidän kanta-asiakasohjelmaan? Sen seurauksena lompakko pursuaa. Kortteja löytyy jokaisessa sateenkaaren värissä ja kaikissa materiaaleissa – on sinistä, punaista, vihreää, keltaista. Muovikortteja ja paperilappuja. Kaupassa käynti työpäivän jälkeen taitaa vaatia ylimääräistä lompakkoa, kun työssä vaadittavien korttien jäljiltä edes pankkikortille ei ole enää tilaa siinä alkuperäisessä.

Lue lisää
11.04.2017

Yritystili neljälle kielelle – helppo nakki?

Aiemmissa blogipostauksissamme kirjoitimme yritystilimme uudesta ilmeestä ja sen mukanaan tuomista uusista, käyttöä helpottavista toiminnallisuuksista.

Yksi suurimmista muutoksista aiempaan verrattuna on se, että julkaisemme yritystilin neljällä kielellä: englanniksi, ruotsiksi, suomeksi ja viroksi. Vaikka yritystilimme onkin saatavilla neljällä kielellä, varsinaisia palveluitamme kuten Valvojaa tai Työmaarekisteriä ei ole vielä tässä yhteydessä käännetty sen enempää kuin ennenkään. Yritystili ohjaa käyttäjän vanhoihin tuttuihin palveluihimme, joita uudistamme vähitellen vuosien 2017 ja 2018 aikana. Uudistusten tekeminen useissa vaiheissa on yksi niistä kompromisseista, joita olemme joutuneet matkallamme tekemään. Kaikkea emme pysty päivittämään kerralla, vaan palvelu-uudistus kokonaisuudessaan tapahtuu vähitellen.

Lue lisää
07.04.2017

Oodi erilaisuudelle

Tilaajavastuulla elämänmeno on sanalla sanoen erilaista, kuten kollegani ovatkin jo kirjoittaneet blogissamme aiemmin. Erilaisuutta sallitaan sekä työtavoissa että ihmisissä, ja jokainen saa tulla töihin omana itsenään. Itseohjautuva organisaatiokulttuurimme on vähintäänkin ainutlaatuinen, sekä hyvässä että pahassa. Käyttäisin Tilaajavastuun toimistoelämästä diplomaattisesti kuvausta eloisa – kuten toimitusjohtajamme Lasse kirjoitti, jokainen päivä on erilainen ja vauhti on kova, mutta opettelemme kovasti tekemään asioita systemaattisemmin.

Lue lisää
06.04.2017

Zeckit ♥️ Luotettava Kumppani

Luotettava Kumppani on sähköinen palvelu, joka helpottaa tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista. Palveluun kerätään Luotettaviksi Kumppaneiksi liittyneiden yritysten tilaajavastuulain vaatimat tiedot yhdeksi raportiksi. Luotettava Kumppani -raportti on maksutta ladattavissa Tilaajavastuun Raportti-palvelussa.

Zeckit on yrityshakupalvelu, joka auttaa sinua luotettavan ja vastuullisen palveluntarjoajan valinnassa. Zeckit-palvelusta voit katsoa minkä tahansa yrityksen tiedot ja tarkistaa, onko yritys hoitanut sille kuuluvat lakisääteiset velvoitteensa. Palvelusta näet myös arvioinnit, joita yritys on saanut muilta asiakkailtaan. Zeckit tarjoaa Luotettavista Kumppaneista laajemmat tiedot kuin muista yrityksistä. Yrityksiä pääset hakemaan Zeckit-palvelun verkkosivuilla. 

Lue lisää
04.04.2017

Miksi kaiken pitää muuttua? Tilaajavastuun palapeliä kokoamassa

Olemme rakentaneet Tilaajavastuun palveluita kuin palapeliä vuosien saatossa. Kun tarve on muodostunut uuden lainsäädännön muodossa tai muuten markkinatilanteen muuttuessa, olemme nopeasti luoneet uuden palvelun asiakaskuntaamme palvelemaan.

Moni pala on asiakkaidemme mielestä kohdallaan. Kun kysyimme syksyllä 2016 tyytyväisyyttä palveluihimme, saimme paljon positiivista palautetta. Palvelumme koetaan arkea helpottavina ja luotettavina. Olemme onnistuneet hyvin vähentämään yritysten hallinnollista taakkaa. Saimme myös pyyhkeitä, muun muassa siitä, että palvelukokonaisuus on hankalasti hahmotettavissa ja että käyttäjähallinta on vaikeaa.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset