23.02.2017

Urakkaraportointi Työmaarekisteristä

Verotusmenettelylaki edellyttää, että jokaisen rakennustyötä tilaavan on tehtävä kuukausittain urakkaraportointia Verohallinnolle. Raportointia tehdään niistä sopimuksista, jotka ylittävät ilman arvonlisäveroa 15 000 euron raja-arvon. Rakennusalan tiedonantovelvollisuuden hoitamiseen on useita konsteja, joista yksi on Työmaarekisteri-palvelu, johon voit kerätä keskitetysti työmaan tietoja ja välittää ne eteenpäin Verohallinnolle. Syöttäessäsi tietoja ja summia Työmaarekisteriin olet saattanut pohtia, mitä Työmaarekisteristä lähettämäsi urakkaraportin eurotiedot oikeasti kertovat ja milloin on voi raportoida pelkkää nollaa.

Lue lisää
22.02.2017

Luottamus yrityskulttuurin peruskivenä

Teemme Tilaajavastuulla asioita hieman eri tavalla. Yrityskulttuurimme on yksi esimerkki eri tavalla tekemisestä: viime vuonna aloitimme matkan, jonka päämääränä on luoda itseohjautuva organisaatio. Itseohjautuvuudesta on kirjoitettu viime aikoina paljon, ja yhä useampi yritys on ottanut mallin omakseen. Itseohjautuvuuden periaattella toimivassa organisaatiossa puretaan organisaatioiden perinteiset valtarakenteet, ja työntekijät ja heidän muodostamansa tiimit johtavat itse itseään.

Lue lisää
21.02.2017

Missiona työterveyshuoltotietojen tiedonvaihdon automatisointi

Tilaajavastuulaki uudistui 1.9.2015, ja uudistuksen myötä tieto työterveyshuollon järjestämisestä tuli selvitettäväksi tiedoksi. Noin puoli vuotta ennen lakimuutoksen voimaan astumista istuimme porukalla alas pohtimaan, olisiko työterveyshuoltotietoja mahdollista saada vahvistettua jotenkin muuten kuin asiakkailtamme kysymällä. Tilaajavastuulain mukaan selvitettävien tietojen tulee olla alle 3 kuukautta vanhoja, joten jotteivät tiedot pääsisi vanhenemaan, meidän tulisi pyytää vahvistus asiakkailtamme noin kahden kuukauden välein. Tämä tietäisi asiakkaillemme kuutta uutta sähköpostikyselyä vuosittain – ja me haluamme palvelun olevan mahdollisimman vaivaton. Näimme tässä suuren ristiriidan.

Lue lisää
16.02.2017

Luotettavien Kumppaneiden verotietojen päivittyminen tehostuu

Alkuvuodesta asiakkaamme saattoivat huomata, että verotietojen päivittymisessä Luotettava Kumppani -raporteille oli viiveitä. Valitettava päivitysviive johtui järjestelmäpäivityksistä: Verohallinnon käynnissä oleva laaja Valmis-hanke tähtää Verohallinnon järjestelmien kehittämiseen ja uudistamiseen, ja samalla myös Verohallinnon ja Tilaajavastuun välistä tiedonvaihtokanavaa uudistettiin. Järjestelmäpäivitysten valmistuttua saamme haettua verotietoja useammin kuin ennen. Verohallinnon päivitys valmistui tammikuun lopussa, ja pääsimme jälleen päivittämään Luotettavien Kumppaneiden verotietoja massana helmikuun alusta alkaen.

Lue lisää
15.02.2017

Tilaajavastuun alkeet

Aloitin tammikuun alusta työt Suomen Tilaajavastuulla. Vaikka yrityksen tarjoamat palvelut vaikuttivat ensisilmäyksellä humanistin silmään monimutkaisilta, hyppäsin silti rohkeasti tilaajavastuulakiin liittyvien palvelujen syövereihin. Pari ensimmäistä viikkoa säntäilinkin sitten palaverista ja neukkarista toiseen ymmärtämättä ympärilläni puhuttavasta omituisesta tilaajavastuujargonista juuri mitään.

Lue lisää
09.02.2017

Valvoja vai Vahti?

Tilaajavastuun tarjoamien palveluiden avulla voit helpottaa hallinnollista kuormaasi. Voit esimerkiksi valvoa omien toimittajiesi tilaajavastuutietoja sekä vahtia, että kaikki työntekijät tekevät työnsä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta miten tämä nyt oikeastaan menikään? Mihin nimiltään niin kovin samankaltaiset Valvoja ja Vahti on tarkoitettu?

Lue lisää
07.02.2017

Jätä aikaa oikeille töille

Yrittäjän arkeen kuuluu monesti paljon byrokratiaa, ja paperitöiden hoitamiseen tuhraantuu tunti jos toinenkin. Vuonna 2007 voimaan astuneen tilaajavastuulain avulla mahdollistetaan reilu kilpailu ja vähennetään harmaata taloutta. Laki saattaa kuitenkin myös aiheuttaa lisää hallinnollista työtä yrittäjille. Voisiko sitä jotenkin helpottaa?

Lue lisää
02.02.2017

Uudistuksia Työmaarekisteriin

Viime kuukausina kehittäjämme ovat paiskineet töitä hartiavoimin palveluidemme parantamisen parissa. Kova työ on tuottanut hedelmää, ja iloksemme olemme voineet tuoda Työmaarekisteri-palveluun lukuisia sen käyttöä helpottavia päivityksiä sekä kokonaan uusia ominaisuuksia. Nyt minulla onkin ilo kirjoittaa lyhyt yhteenveto siitä, miten olemme uudistaneet Työmaarekisteriä viime kuukausina.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset