28.01.2017

Tietosuoja-asetusmörkö

Keväällä 2016 hyväksytty EU:n yleinen tietosuoja-asetus patistaa rekisterinpitäjiä ja yrityksiä tarkistamaan tietosuojakäytäntöjensä lainmukaisuuden 25.5.2018 mennessä. Tietosuoja-asetuksen tavoitteena on yhdenmukaistaa EU-maiden tietosuojakäytäntöjä, jotta ne olisivat johdonmukaisia ja vahvoja. Asetuksen ytimenä on yksilön palveleminen ja henkilötietojen suojeleminen sekä tietosuojakäytänteiden valvonnan tehostaminen. Siksi yritysten tulee kiinnittää entistä tarkemmin huomiota henkilötietojen säilyttämiseen ja käsittelemiseen sekä kerättävän tietomäärän minimointiin.

Lue lisää
26.01.2017

Korjausraportoinnin ABC

Rakennustyömailta lähetetään kuukausittain Verohallinnolle verotusmenettelylain edellyttämiä urakka- ja työntekijäraportteja. Välillä käy niin, että raporttien, työmaiden, sopimusten tai työntekijöiden tietoihin tulee muutoksia raportin lähettämisen jälkeen, eivätkä raportilla olleet tiedot enää pidäkään paikkaansa. Milloin raportista sitten tarvitsee lähettää korjausraportti?

Lue lisää
24.01.2017

Miksi kannattaa olla Luotettava Kumppani?

Tilaajasi tai yhteistyökumppanisi on saattanut suositella yrityksellesi Luotettavaksi Kumppaniksi liittymistä. Olet ehkä miettinyt, miksi ihmeessä sinun kannattaisi liittyä ja onko palvelusta edes hyötyä yrityksellesi. No, onko Luotettava Kumppani -palveluun kuulumisesta sitten hyötyä yritykselle? Kysyimme asiaa Luotettavilta Kumppaneilta itseltään. Tässä joitakin tavallisimpia kyselyn kautta saamiamme kommentteja:

Lue lisää
19.01.2017

Palvelut selvillä vai sekaisin?

Tilaajavastuu tarjoaa useita palveluita, joiden avulla vähennät hallinnollista työtäsi ja hoidat erilaiset lakivelvoitteet näppärästi. Aiemmin kirjoitimme Tilaajavastuu-perheen palveluista: Luotettavasta Kumppanista, Luotettava Kumppani -raportista ja Valvoja-palvelusta. Näiden lisäksi voit hoitaa veronumero-, verotusmenettely- ja työturvallisuuslakien asettamat velvoitteet kätevästi palveluidemme avulla – kunhan vain pääset selvyyteen siitä, mitä palvelua voit käyttää mihinkin käyttötarkoitukseen.

Veronumero.fi-sivustoltamme löydät työkalut niin työntekijätietojen hallinnoimiseen ja ilmoittamiseen, henkilökorttien tilaamiseen kuin urakka- ja työntekijätietojen raportoimiseen Verohallinnolle.

Lue lisää
17.01.2017

Työelämään tutustumassa Tilaajavastuulla

Alkuvuodesta käynnistyy jälleen kiivas kesätyö- ja harjoittelupaikkojen etsintä. Ensimmäisillä työ- ja harjoittelukokemuksilla voi olla erittäin suuri merkitys nuoren tulevaisuuden valinnoille. Tilaajavastuulla on ollut ilo tarjota erilaisia harjoittelu- ja työelämään tutustumisjaksoja mahtaville nuorille. Tilaajavastuulla TET-jaksonsa, eli peruskoulun yläkoulun oppimäärään sisältyvän työelämään tutustumisensa, suorittanut 9.-luokkalainen Venla Niskala kertoo TET-viikostaan seuraavasti:

Lue lisää
12.01.2017

Kuinka voimme auttaa? Tilaajavastuun asiakaspalvelun vuosi

Vuosi 2016 oli Tilaajavastuun asiakaspalvelussa mukavan kiireinen. Vastasimme yli 80 000 yhteydenottoon chatissa, puhelimessa ja sähköpostilla.

Sähköposti on kanavana ylivoimaisesti suosituin, yli 50 % palvelupyynnöistä tuli tätä kautta. Pyrimme aina vastaamaan 24 tunnin sisällä, arkisin kahdeksan ja neljän välillä. Kun tarvitset vielä nopeampaa vastausta, kannattaa soittaa! Puhelimitse meidät tavoittaa arkisin samoina toimistoaikoina. Myös chatti on nopea ja kätevä tapa olla meihin yhteydessä. Chatissamme osataan vastata ongelmaan kuin ongelmaan, ja asia saadaan usein kuntoon saman tien. Chatin löydät aina sivujemme alalaidasta.

Lue lisää
03.01.2017

Luotettavan Kumppanin työterveyshuoltotiedot raportilla

 

Vuonna 2007 voimaan astunut tilaajavastuulaki velvoittaa tilaajia tarkastamaan, että alihankkijat täyttävät omalta osaltaan lakisääteiset velvoitteensa. Tarkemman erittelyn tilaajavastuulain edellyttämistä selvitettävistä tiedoista voit lukea täältä. Lain tarkoituksena on edistää yritysten välistä reilua kilpailua, ja sen noudattamista valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset