19.12.2016

Tilaaja, auta toimittajiasi rekisteröitymään työmaalle

Verotusmenettelylaki edellyttää, että rakennustyömaan päätoteuttaja tai urakan tilaaja raportoi Verohallinnolle kuukausittain rakennustyömaalla työskennelleet henkilöt sekä urakkasopimukset, joissa itse on tilaajana. Työmaarekisteri helpottaa raportointia, mutta joskus kaiken tarvittavan tiedon kerääminen Työmaarekisteriin voi olla työlästä.

Saat Työmaarekisterin toimittajaketjun helpoiten kasaan, kun ohjeistat toimittajiasi rekisteröitymään työmaalle. Näin sinun ei tarvitse lisätä kaikkia sopimuksia työmaalle itse. 

Lue lisää
14.12.2016

Vastuuvakuutustietojen päivitys Luotettava Kumppani -raportille

 

Luotettavien Kumppaneiden tilaajavastuutiedot ovat maksutta ja vaivattomasti tarkastettavissa Raportti-palvelustamme. Palvelusta löytyvä Luotettava Kumppani -raportti sisältää kaikki tilaajavastuulain edellyttämät tiedot. Tilaajavastuutietojen lisäksi raportilla voi olla myös muita tietoja, kuten tieto vastuuvakuutuksen ottamisesta. Monesti työn tilaajat pyytävätkin toimittajayrityksiltä tilaajavastuutietojen lisäksi vastuuvakuutustietoja, joten tietojen löytyminen samalta raportilta helpottaa huomattavasti molempien osapuolten hallinnollista taakkaa! Lue lisää
08.12.2016

Kaupparekisteriote Luotettava Kumppani -raportilla

 

Vuonna 2007 voimaan astuneen tilaajavastuulain tavoitteena on harmaan talouden torjuminen ja reilun kilpailun mahdollistaminen. Tilaajavastuulaki edellyttää, että tilaajan on selvitettävä ennen sopimuksentekohetkeä, että toimittaja on hoitanut lakisääteiset velvoitteensa, esimerkiksi maksanut veronsa ja järjestänyt työterveyshuollon työntekijöilleen. Näiden selvitysten tekeminen edellyttää erilaisten dokumenttien ja selvitysten hankkimista ja arkistoimista. Tarkemman erittelyn tilaajavastuulain edellyttämistä dokumenteista löydät täältä.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset