30.11.2016

Palveluntarjoajan painajainen

 

Perjantaina saimme palvelinsalitarjoajaltamme tiedon siitä, että he suorittavat hätähuollon palvelimilla maanantain 28.11. klo 22.00 ja tiistain 29.11. klo 06.00 välisenä aikana. Lähdimme heti kartoittamaan hätähuollon mahdollisia vaikutuksia Tilaajavastuun palveluihin. Tiistaiaamuna selvisi, että hätähuollon vaikutukset olivat paljon laajemmat kuin oli ennakoitu.

Lue lisää
24.11.2016

Vinkkejä Työmaarekisterin tehokkaaseen käyttöön

Verotusmenettelylain mukainen rakennusalan tiedonantovelvollisuus toi mukanaan lisää hallinnollista työtä rakennustyön tilaajille sekä yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajille. Rakennusalan tiedonantovelvollisuus edellyttää, että tilaajat ja päätoteuttajat raportoivat Verohallinnolle kuukausittain rakennustyömaan urakka- ja työntekijätietoja.

Työmaarekisteri-palvelumme on työkalu, jolla tätä tiedonantovelvoitetta voi helpottaa. Työmaarekisteri toimii rakennustyömaan yhteisenä tietovarastona ja arkistona. Jotta saat palvelusta kaiken hyödyn irti, ota huomioon nämä vinkit!

Lue lisää
22.11.2016

Työmaarekisteri tiedonantovelvollisuutta helpottamassa

Rakennusalalle tuli uusia velvoitteita vuonna 2014, kun voimaan astui verotusmenettelylaissa oleva rakennusalan tiedonantovelvollisuus. Tiedonantovelvollisuus edellyttää rakennustyön tilaajia ja päätoteuttajia ilmoittamaan Verohallinnolle kuukausittain rakennustyömaan urakka- ja työntekijätietoja. 

Velvoitteiden hoitamisessa on olennaista tiedostaa oma roolinsa rakennustyömaalla, koska tiedonantovelvoite kohdistuu vain rakennustyön tilaajiin ja yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajiin. Tiedonantovelvoitteen hoitamista voi myös helpottaa erilaisten työkalujen, kuten Työmaarekisterin, avulla!

Lue lisää
18.11.2016

Roolit sekaisin raksalla?

 

Vuonna 2014 voimaan astunut rakennusalan tiedonantovelvollisuus toi mukanaan kasan uusia velvoitteita rakennusalalle. Velvoitteiden hoitamisessa on olennaista tiedostaa ja ymmärtää oma roolinsa rakennustyömaalla, koska tiedonantovelvoite kohdistuu rakennustyön tilaajiin ja yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajiin.

Lue lisää
14.11.2016

Mikä ihmeen Vahti?

Tilaajavastuun tarjonnasta löytyy kaksi hyvin samankuuloista palvelua: Vahti ja Valvoja. Valvoja on tilaajille suunnattu palvelu tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista varten. Vahti puolestaan liittyy veronumero.fi-sivustolla olevaan palvelukokonaisuuteemme rakennusalan tiedonantovelvollisuuden sekä työturvallisuus- ja veronumerolakien velvoitteiden hoitamista varten.

Vahti-palvelu on osa Työmaarekisteriä, ja se auttaa rakennustyömaan päätoteuttajaa täyttämään lain asettamat velvoitteensa. Näitä velvoitteita ovat esimerkiksi työmaan työntekijäluettelon ylläpito ja työntekijöiden perehdyttäminen.

Lue lisää
11.11.2016

Vinkkejä aloittelevalle yrittäjälle

 

Yrityksen perustaminen kiehtoo monia, mutta siihen liittyvät käytännön asiat, byrokratia ja paperityöt pelottavat. Kun ottaa ajoissa selvää asioista ja valmistautuu hyvin, yritystoiminta osoittautuu antoisaksi ja motivoivaksi tavaksi työllistää itsensä ja muita. Haastattelin tämän kirjoituksen taustaksi Atentis Oy:n perustanutta Johannes Albäckiä, joka jakaa nyt omat vinkkinsä aloittelevalle yrittäjälle!

Lue lisää
08.11.2016

Rakennusalan itsensäpaljastajat

Saitko tilauksen rakennusurakasta? Hienoa! Onko urakan kokonaisarvo vähintään 15 000 euroa? Vielä hienompaa! Mitäs seuraavaksi? Urakkaraportoimaan - vai onko siihen sittenkään tarvetta? Verotusmenettelylakiin perustuvan rakennusalan tiedonantovelvollisuuden alkaessa Verohallinto havaitsi pian ilmiön, joka sai leikkisän nimen ”rakennusalan itsensäpaljastajat”. Nimi viittaa siihen, että urakkaraportteja toiminnastaan työmaalla lähettivät ne yritykset, jotka ovat sopimuksissa toimittajina. Toimittajat siis halusivat selkeästi paljastaa jotain itsestään ja työstään urakkaraporteilla – joita heidän ei kuitenkaan olisi edes pitänyt lähettää!

Lue lisää
04.11.2016

Työntekijäraportin tyypilliset kompastuskivet

Verotusmenettelylaki edellyttää, että yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajat ilmoittavat Verohallinnolle työmaan työntekijätiedot kuukausittain. Eilisessä kirjoituksessa perehdyimme urakkaraportoinnin saloihin, ja nyt valotamme työntekijäraporteilla olevia tyypillisiä ongelmatilanteita sekä ratkaisuja niihin.

Lue lisää
03.11.2016

Urakkaraportin tyypilliset kompastuskivet

Verotusmenettelylaki edellyttää, että rakennustyön tilaajat ilmoittavat Verohallinnolle urakka- ja laskutietoja. Tilaajan ilmoitusvelvollisuus koskee urakoita, joiden veroton arvo on yli 15 000 euroa. Rakennusalan tiedonantovelvollisuuden mukainen raportointi aiheuttaa myös usein päänvaivaa – älä huoli, et ole sen kanssa yksin!

Koostimme tähän postaukseen virheitä, joita Verohallinto on tyypillisimmin kohdannut saamissaan urakkaraporteissa. Voit tarkistaa listamme avulla, ovatko nämä asiat kohdallaan raporteissasi – näin sinulla on yksi huoli vähemmän!

Lue lisää
01.11.2016

Tilaajavastuun palvelut selvillä vai sekaisin?

Yksi puhuu Luotettavaksi Kumppaniksi liittymisestä, toinen tilaajavastuuseen liittymisestä, kolmas rekisteröitymisestä ja neljäs jostain muusta. Tilaajavastuun tarjoamat palvelut saattavat mennä helposti sekaisin. Tässä näppärä kertaus siitä, mitä Tilaajavastuu-palvelukokonaisuus sisältää ja mitä mikäkin palvelu tarjoaa yrityksille tai vaikkapa taloyhtiöille.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset