27.09.2016

Paperitöillä harmaata taloutta vastaan?

Tilaajavastuulaki astui voimaan vuonna 2007, ja sen tavoitteena on mahdollistaa reilu kilpailu ja torjua harmaata taloutta. Tilaajavastuulain mukaan tilaajan on selvitettävä ennen sopimuksentekohetkeä, että toimittaja on hoitanut lakisääteiset velvoitteensa, esimerkiksi maksanut veronsa ja järjestänyt työterveyshuollon työntekijöilleen. Näiden selvitysten tekeminen edellyttää erilaisten dokumenttien ja selvitysten hankkimista ja toimittamista. Tarkemman erittelyn tilaajavastuulain edellyttämistä dokumenteista löydät täältä.

Lue lisää
19.09.2016

Saisiko olla vadelmakakkua aamutuimaan?

 

Meillä on asiakas. Hän on tyyppi, jonka hyvinvointia ajattelemme ihan joka päivä, tai vähintään joka arkipäivä. Hän on meille tärkeä. Useimpina päivinä hän saa meiltä sähköpostia, toisinaan soiton. Joka ikinen päivä hän on Luotettava Kumppani, toisinaan hän käyttää Valttikorttia.

Lue lisää
15.09.2016

Työturvallisuuslaki ja rakennusala


Rakennusalalla toimintaa ohjaavat useat lainsäädännöt, joilla pyritään torjumaan harmaata taloutta, edistämään reilua kilpailua ja varmistamaan työntekijöiden turvallisuus. Aikaisemmin valotimme verotusmenettelylain ja rakennusalan suhdetta. Työturvallisuuslain tarkoituksena puolestaan on pitää huolta työntekijöiden turvallisuudesta ja heidän työkyvystään. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä rakennustyömaalla?

Lue lisää
13.09.2016

Kerää asiakasarvioita yrityksellesi – ilmaiseksi!

Haluaisitko kerätä asiakaspalautetta, mutta sinulla ei ole sopivaa kanavaa sen julkaisemiselle? Zeckit auttaa! Haluaisitko erottua positiivisesti kilpailijoistasi, ja näin auttaa kuluttajia valitsemaan juuri sinun yrityksesi? Zeckit tarjoaa yrityksellesi ilmaisen kotisivuille liitettävän widgetin, jolla keräät asiakasarviot helposti ja ilmaiseksi.

Lue lisää
08.09.2016

Miksi työntekijätiedot kannattaa lisätä Ilmoita-palveluun?

Ennen kuin voit aloittaa työskentelyn työmaalla, sinun pitää huolehtia esimerkiksi työntekijätietojen ilmoittamisesta työmaan päätoteuttajalle ja henkilötunnisteiden hankkimisesta itsellesi ja työntekijöillesi.

Työntekijätietojen ilmoittaminen ja henkilötunnisteiden tilaaminen onnistuvat kätevästi veronumero.fi-sivustolla. Mikä parasta, voit ilmoittaa siellä työntekijätietoja ja rekisteröityä työmaalle täysin ilmaiseksi!

Lue lisää
06.09.2016

Nyt tarvitaan taitoja eikä keräilykortteja

Kauppalehden verkkosivuilla torstaina 1.9.2016 julkaistu yrittäjän parahdus: ”tukahdumme kortteihin”. Esille nostettiin hyvä esimerkki siitä, mitä yhä kasvava velvollisuuksien taakka on tuonut tulleessaan. Suomen Rakennevahvistuksen toimitusjohtaja Tero Saarinen nosti esiin tärkeän asian. Parahdus Bernerille osoittaa miten tärkeää tietojen sähköistäminen ja avoin saatavuus on. Mikä parasta, me voimme myös päästä eroon kaikista muovikorteista.

Lue lisää
06.09.2016

Työterveyshuollon tietojen syyspäivitys!

 

Tilaajavastuulaki uudistui 01.09.2015. Uudistuksen yhteydessä työterveyshuollon järjestämisestä tuli tilaajavastuulain mukainen selvitettävä tieto. Lakimuutoksen johdosta tilaajan on hankittava muiden laissa edellytettyjen selvitysten lisäksi myös selvitys työterveyshuollon järjestämisestä, jos toimittajalla on palkattua työvoimaa.

Tilaajan selvitysvelvollisuus täyttyy pyytämällä jäljennös yrityksesi työterveyshuoltosopimuksesta. Myös itse laatimasi kirjallinen selvitys työterveyshuollon järjestämisestä riittää.

Lue lisää
01.09.2016

Raportointipäivä lähestyy, oletko valmis?


Rakennusalan tiedonantovelvollisuuden mukaisesti rakentamistoiminnasta on annettava kuukausittain ilmoituksia Verohallinnolle. Tiedonantovelvollisuutta on kahta eri tyyppiä: työntekijöitä koskeva tiedonantovelvollisuus ja rakennusurakoita koskeva tiedonantovelvollisuus. Ilmoitusvelvollisuus on yksi toimenpiteistä, joilla torjutaan harmaata taloutta.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset