30.06.2016

Luotettavan Kumppanin työterveyshuollon tarkastaminen

 

Tilaajavastuulaki uudistui 1.9.2015, jolloin työterveyshuollon järjestämisestä tuli tilaajavastuulain mukainen selvitettävä tieto. Lakimuutoksen johdosta tilaajan on hankittava muiden laissa edellytettyjen selvitysten lisäksi myös selvitys työterveyshuollon järjestämisestä, jos toimittajalla on palkattua työvoimaa.

Lue lisää
28.06.2016

Miksi tilaajani pyytää ilmoittamaan työntekijätiedot?

Löikö tilaajasi sinulle työmaa-avaimen kouraan ja käski rekisteröityä palveluun? Ai mihin palveluun ja missä? Ohjattiinko sinut Veronumero.fi-sivulle, mutta et tiedä, mitä siellä pitäisi tehdä? Ei hätää! Kun olet lukenut tämän kirjoituksen, homma sujuu kuin tanssi ja sinulla on yksi huoli vähemmän!

Lue lisää
21.06.2016

Kesälomalla viimeinkin

Kesäloma! Viimeinkin saat nauttia vapaa-ajasta oman mielesi mukaan ahkeroiden, rentoillen, matkustellen, mökkeillen. Loma on parhaimmillaan, jos voit pitää sen niin, ettei tarvitse tehdä töitä. Vietitpä lomasi miten hyvänsä, muutaman vinkin avulla voit tehdä lomarentoutumisen helpommaksi:

Lue lisää
16.06.2016

Ulkomainen yritys Suomessa

Suomessa työskentelevän ulkomaisen yrityksen on huomioitava monia velvoitteita, muun muassa tilaajavastuulain velvoitteet. Tässä kätevä kooste asioista, joita ulkomaisen yrityksen tulisi muistaa lähettäessään työntekijöitä Suomeen.
Lue lisää
14.06.2016

Palkkaatko työntekijöitä rakennusalalle?

Jossain vaiheessa yksi käsipari ei enää riitäkään joka paikkaan ja yritystoiminta kasvaa. Palkkaat ehkä työntekijän ja toisenkin. Työntekijöiden palkkaaminen muuttaa yrittäjän arkea huomattavasti. Kun muistat seuraavat asiat, niin vaihdoksesi kapteenista amiraaliksi sujuu jouhevammin.

Lue lisää
09.06.2016

Mikä ihmeen tilaajavastuu?

Onko pääsi pyörällä termeistä, paperitöistä ja byrokratiasta? Kiristeletkö hampaitasi ja lykkäät paperityöt viime tinkaan vain, jotta voisit olla vielä yhden autuaan hetken ajattelematta niitä? Tilaajavastuu, tilaajavastuulaki, Luotettava Kumppani, tilaaja-jotain... Apua!?

Mikä rahastus tämä nyt taas on ja miten tämä liittyy tilaajavastuulakiin? Mikä ihme tämä tilaajavastuuhomma nyt on?

Lue lisää
07.06.2016

Valvoja käytössä, kaikki kunnossa?

Valvoja-palvelumme on tilaajille tarkoitettu väline toimittajien tilaajavastuutietojen seurantaan. Valvoja kerää ja arkistoi seurantaan lisättyjen toimittajien tilaajavastuutiedot. Tilaajavastuutietojen seurannan sähköistäminen edellyttää, että toimittajat ovat Luotettavia Kumppaneita.

Lue lisää
03.06.2016

Hei me jumpataan!


Kuten monet muut työporukat, mekin järjestämme säännöllisen epäsäännöllisesti tyky- ja tyhy-päiviä. Suomen Tilaajavastuun henkilökunta kokoontui tänään Sweatband Trainingin johdolla tykyilemään. Lue lisää
02.06.2016

Valttikortin valokuvat ja viisi perisyntiä

Eikö Valttikorttitilauksesi mennyt taaskaan läpi? Punertavatko verkkokalvosi vihasta ja epätoivosta? Jotta löydät sisäisen zenisi, valotan Valttikorttien hylkäysviestin taustaa. En halua pahoittaa mieltäsi, päinvastoin: tarkoitus on tehdä kortistasi mahdollisimman edustava. Valttikorttihan on henkilökohtainen käyntikorttisi.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset