26.05.2016

Seesam aukene työmaan portti!

Urakkasopimus allekirjoitettuna ja kaikki valmiina työmaalle menoa varten. Onko? Työmaan portin avautumiseen vaaditaan hieman enemmän kuin taikasana ja nimi paperissa. Tarkista muutama asia kuntoon vielä ennen portin kolkuttamista, niin urakkasi työmaalla pääsee alkamaan sujuvasti.

Lue lisää
24.05.2016

Mikä ihmeen veronumerorekisteri?

”Varmistathan vielä, että veronumerosi on merkitty veronumerorekisteriin?”

Mikä ihmeen veronumerorekisteri? Verohallinnon ylläpitämä, rakennusalan julkinen veronumerorekisteri. Verohallinnon ylläpitämä… Verohallinto antoi minulle veronumeron verokortissa, kai ne sen tietävät jo? Tietävät toki, mutta eivät tiedä sitä, että juuri sinä työskentelet rakennusalalla, jos et sitä heille kerro.

Lue lisää
23.05.2016

Työhyvinvointi luottamuksen sillalla

Minkälaiseen duunipaikkaan sinä marssit tänä aamuna ja millä mielin? Tuskin mietit tullessasi, että onko minun työhyvinvointini nyt hyvä vai huono. Ehkä kelasit päivän tehtäviä ja jupisit itseksesi veemäistä pomoa. Lue lisää
19.05.2016

Taloyhtiö ja tilaajavastuulaki

Yrityksen, kuin myös taloyhtiönkin, on huomioitava muutama seikka tilatessaan työtä palveluntarjoajalta. Tilaajavastuulakiin liittyvät velvoitteet on huomioitava työtä tilattaessa silloin, kun sopimuksen arvo ylittää 9000 euroa tai työn kesto ylittää 10 päivää. Monesti tämä jääkin huomioimatta, kun taloyhtiössä mietitään esimerkiksi ulko-ovien vaihtoa tai muuta melko pientä korjaustoimenpidettä.

Lue lisää
17.05.2016

Kiemuraa kerrakseen: verovelka ja tilaajavastuulaki

Tilaajavastuulaki velvoittaa tilaajan selvittämään, että hänen sopimuskumppaninsa täyttävät sopimuspuolina ja työnantajina lakisääteiset velvoitteensa. Tilaajan on varmistettava esimerkiksi, että sopimuskumppani on merkitty ennakkoperintä- ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisävelvollisten rekisteriin ja että sopimuskumppani on maksanut veronsa.

Koska tilaajan on selvitettävä veronmaksutiedot, saattaa hän tiedustella sinulta myös verovelkatodistusta!

Lue lisää
12.05.2016

Kyllästyttääkö tilaajavastuulain selvityksistä aiheutuva paperityö?

Valvoja-palvelu automatisoi tilaajavastuutietojen seurannan, mutta mitä se tarkoittaa ja miksi tilaajavastuutietojen seuranta kannattaa automatisoida?

Lue lisää
10.05.2016

Mukana Avin tarkastuksella

Sain mahdollisuuden osallistua Aluehallintoviraston työsuojelutarkastukseen. Starttasimme työsuojelun tiloista Pasilasta työsuojelutarkastajan kanssa. Tarkastaja, jonka mukana kuljin, on toiminut työssään noin neljä vuotta. Hän pitää työnsä liikkuvuudesta ja siitä, että saa itse suunnitella vuotensa.

Lue lisää
09.05.2016

3 vinkkiä Valvoja-palvelun tehokkaaseen käyttöön

Valvoja-palvelu on kätevä työkalu tilaajavastuutietojen seurantaan ja raporttien arkistointiin. Palvelun tehokkaalla käytöllä yrityksesi säästää selvää rahaa ja aikaa. Samalla tilaajavastuulain velvoitteet tulevat hoidetuiksi kätevästi kuntoon.

Älä siis jahkaile, vaan tarkista, että yrityksesi Valvoja on tehokkaassa käytössä!

Lue lisää
03.05.2016

Mikä ihmeen Luotettava Kumppani?

Yksi puhuu Luotettavaksi Kumppaniksi liittymisestä, toinen tilaajavastuuseen liittymisestä, kolmas rekisteröitymisestä ja neljäs jostain muusta. Jos haluat saada tilaajavastuutietosi sähköisiksi ja näppärästi haettaviksi, on Luotettava Kumppani sinulle oikea palvelu.

Millainen palvelu Luotettava Kumppani oikein on?

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset