27.04.2016

Kesäsesonki: meille tulee kesätyöntekijä!

Kesä  on lomien, mutta myös työllisyyden kulta-aikaa. Oletko sinäkin palkkaamassa työntekijöitä helpottamaan sesonkikiireitä tai tuuraamaan lomalaisia?

Tässä nopea muistilista tärkeimmistä asioista, joita sinun on otettava huomioon palkatessasi työntekijöitä:

Lue lisää
26.04.2016

Kesäsesonki: kesätyö ja tilaajavastuulaki


 

Yrittäjä, aiotko palkata kesätyöntekijöitä? Huomioithan, että Luotettava Kumppani -raportillasi pitää olla tieto siitä, onko yritykselläsi palkattuja työntekijöitä. Tässä sinulle lista asioista, jotka sinun pitää ilmoittaa Tilaajavastuun asiakaspalvelulle, jotta voimme pistää Luotettava Kumppani -raporttisi tiedot ajan tasalle myös kesän ajaksi.

Lue lisää
21.04.2016

Kesäsesonki: kun palkkaat työntekijän rakennusalalle


Kesätyösesonki on kohta kuumimmillaan. Työntekijöitä palkatessa pitää muistaa asia jos toinenkin. Tämä postaus käsittelee työntekijöiden palkkaamista erityisesti rakennusalan näkökulmasta. Mikäli siis työskentelet rakennusalalla ja palkkasit kesätyöntekijän tai useamman, nappaa nämä vinkit talteen!

Lue lisää
19.04.2016

Miten tulkitsen Luotettava Kumppani -raporttia?

Luotettava Kumppani on palvelu, joka helpottaa tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista. Palvelu kerää ja arkistoi Luotettaviksi Kumppaneiksi liittyneiden yritysten tilaajavastuutiedot. Tiedot ovat nähtävissä sähköisesti, ja ne voi vaikka ladata ja tallentaa itselleen. Uuden Luotettava Kumppani -asiakkaamme raportti on saatavilla Raportti-palvelusta heti, kun olemme käsitelleet valtakirjan.

Lue lisää
15.04.2016

Sano muikku: näin otat hyvän valokuvan henkilökorttiin

Belfie, selfie, lomakuva vai tuo ylioppilaskuva, jossa vielä näytän nuorelta ja komealta? Millainen sen kuvan nyt pitää olla? Henkilökortissa pitää kuitenkin olla oma pärstä.

 

Lue lisää
14.04.2016

Ilmainen markkinointi - 12 vinkkiä onnistumiseen!

Markkinoinnista tulee usein ensimmäisenä mieleen kallis mainoskampanja. Onneksi mainostilan ostaminen ei ole ainoa keino yrityksen tunnettuuden nostamiseksi. Tässä on muutamia helppoja ja halpoja vinkkejä yrityksesi markkinointiin!

Lue lisää
12.04.2016

Helppoa kuin heinänteko: tilaajavastuutiedot yhdellä raportilla!

Jo tutuksi tulleen Luotettavan Kumppanin yhteydessä mainitaan usein myös Raportti-palvelu. Rakkaalla raportilla on monta nimeä, kuten Tilaajavastuu.fi-raportti tai Luotettava Kumppani -raportti. Mutta mikä tämä mystinen raportti oikein on? Mitä tietoja se sisältää ja mistä sen saa?

Lue lisää
06.04.2016

Mikä ihmeen tilaajavastuulaki?

Tilaajavastuulaki astui voimaan vuonna 2007. Mitä se käytännössä tarkoittaa ja miten sen noudattamista valvotaan? Tilaajavastuulaki velvoittaa työtä tilaavat yritykset tarkastamaan, että alihankkijat tai työvoimaa vuokraavat yritykset täyttävät omalta osaltaan lakisääteiset velvoitteensa. Lain tarkoituksena on edistää yritysten välistä tasavertaista kilpailua ja työehtojen noudattamista sekä estää harmaata taloutta.

Lue lisää

Pysy aina ajan tasalla ja tilaa kirjoitukset sähköpostiisi

Suosituimmat kirjoitukset

Viimeisimmät kirjoitukset